Pénztárgép csere: újra elhalasztva

A NAV-hoz bekötött online pénztárgépek cseréjének határidejét már harmadik alkalommal halasztja el a kormányzat. Az új határidő 2013. december 31-e, de a regisztrációs határidő nem változott, az maradt az augusztus 31-e. Az érintetteket ennek megfelelően a kiskassza cserét illetően augusztus 31-ig egy regisztrációs, üzembe helyezési  kódot kapnak, amelyet a NAV vagy az ügyfélkapu oldalán tudnak igényelni. Az online pénztárgép cserének első határideje 2013. január 1. volt, ezt módosították ismételten, várhatólag 1 év csúszással tudják bevezetni csak.

Az online pénztárgépek bevezetése más országokban kedvező tendenciákat indított el: csökkent az eltitkolt jövedelem, nőttek az állami adóbevételek. A pénztárgépek cseréjéhez a kisboltok 50 ezer forint támogatást igényelhetnek, de a csere teljes összege elérheti pénztárgépenként a 130-150 ezer forintot.

A határidő módosítása  előnyösen érinti a kereskedőket, mivel nagyobb verseny bontakozhat ki az online pénzárgépek piacán, ahol jelenleg csupán pár készülék közül tudnak választani. Aki ebben az időszakban nyitna boltot és pénztárgép beszerzésre szorul, azok is használhatják még a régi pénztárgépeket vagy bérelhetnek nem online pénztárgépet, azonban számukra is kötelező a nyugta adása.

Az új intézkedés következtében, ha megrendeltük az új online pénztárgéphez a NAV regisztrációs kódunkat, akkor augusztus 31-e után elkerülhetjük a büntetést, és a pénztárgépet ráérünk beszerezni december 31-ig.

This entry was posted in Gazdaság and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>